Categoriearchief: Nieuwsbericht

Benefiet diner 2023

Kom naar het SARI Benefiet diner op 10 Oktober 2023 in De Peerdestal in Ellecom en help mee toiletten te bouwen voor scholen voor arme kinderen in Zuid India.

Heerlijk Indiaas buffet, sfeervolle live muziek, Rad van Avontuur met mooie prijzen – mis het niet

Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 18.30 uur -vooraf reserveren-

Prijs: €45,– , inclusief welkomstdrankje (NL28 ABNA 48.43.90.120)

Reserveren: stichtingsari@gmail.com,  tel 06-22415328

Donaties altijd van harte welkom

Fondsenwerving moeilijker door Corona

Lees ook het artikel in De Gelderlander van 12 maart 2021

ELLECOM – De jaarlijkse benefietavond kon – logischerwijs – niet doorgaan. En dat betekent dat stichting SARI (Support Achtergestelde kinderen Regio India) minder kan doen voor de kinderen in India die het juist nu nodig hebben. Want ook in India slaat Covid 19 toe. Vooral mensen uit de laagste kastes hebben geen werk meer. Voor hun kinderen kunnen de ouders nog slechter zorgen. De Ellecomse Stichting SARI probeert met lokale organisaties scholing voor deze groep kinderen te regelen en de omstandigheden waarin dit gebeurt te verbeteren. ‘Nu kruipen er slangen door het vaak kapotte sanitair,’ aldus Gerard Helmink, oprichter van Stichting Sari. Voor een school in Veerasolapuram wil zijn stichting een nieuw toiletgebouw maken. Kosten: ruim 5.000 euro.

Veerasolapuram is een klein dorpje in het district Villupuram, Tamilnadu, India. Het ligt 6 km ten zuiden van Mugaiyur. Het is een welzijnsschool. Dat betekent dat alleen kinderen uit de sociaal onderste laag van het Indiase kastenstelsel naar deze school gaan. De ouders van deze kinderen zijn ongeschoolde loonarbeiders. Een aantal van hen werkt als dagloner bij landeigenaren. Ze hebben niet altijd werk, zijn arm, maar hun kinderen van de huidige generatie wil graag naar school en leren.

‘Juist nu is hulp voor de armste kinderen nodig!’

Helmink: ‘Op de Veerasolapuram-school zitten jongens en meisjes in de eerste tot de vijfde klas, kinderen van 6 tot 11 jaar oud. Deze school is bedoeld voor de Adi Dravidar-kinderen, de laagste gemeenschap in de Indiase kastenhiërarchie. Er werken drie docenten voor hen. Er zijn maar twee klaslokalen. Voor deze jongens en meisjes zijn er daarnaast geen behoorlijke toiletvoorzieningen. De urinoirs voor jongens en de toiletten voor de meisjes zijn in totaal vervallen staat. Renovatie kost meer dan nieuwbouw. De wastafels en de kranen zijn in stukken gebroken. De leidingen zijn
volledig versleten, de urinoirs zijn gebroken en in de muren zitten gaten waar slangen doorkomen, aangetrokken door de geur van ontlasting. Hierdoor durven de kinderen niet eens meer naar de
wc te gaan. Hier moeten we wat aan doen!’

In totaal zijn vier toiletten, twee wasbakken en een septic tank nodig. De kosten hiervan zijn 5.520 euro. Zodra de financiering rond is, kan de lokale stichting ARMDS beginnen met de bouw.

Mocht u meer informatie willen dan kan dat via Gerard Helmink, de oprichter van SARI (stichtingsari@gmail.com)

Recordopbrengst Benefiet Diner 2019

ELLECOM – Het op maandagavond gehouden benefiet voor stichting SARI was een succes. Voor de zesde keer organiseerde stichting SARI een benefietdiner in de Peerdestal in Ellecom. De opbrengst is dit jaar meer dan 9000 euro.

Dit jaar gaan de opbrengsten van het diner naar de Siragu Montessori School in Chennai. De school heeft als doel kwaliteitsonderwijs te geven aan kinderen uit families die op straat moeten leven en die nooit onderwijs hebben genoten. Op dit moment krijgen meer dan 500 straatkinderen les op deze school. Deze kinderen leven vaak ver van de school en worden door de school met een bus opgehaald. Deze is versleten en dringend aan vervanging toe.

Lees meer>>

Bron: Rheden.Nieuws.nl

Projectsteun door Wilde Ganzen goedgekeurd!

De aanvraag die Stichting SARI bij Wilde Ganzen heeft ingediend voor het ondersteunen van het project Technische school Kura is goedgekeurd.

Wilde Ganzen

De uitbreiding van de technische school (Kura) met opleidingen tot lasser en airco monteur is nu een stuk dichterbij gekomen!

Voor de bouw van de scholen is in totaal €24.000 nodig, waarvan Stichting SARI zelf €16.000 werft door onder ander het Benefiet diner van 29 januari 2018. Door de goedkeuring van het project ondersteunt Wilde Ganzen dit project met een toeslag van €8.000.

Lees hier meer of het project en een terugblik op het Benefiet diner.

Benefiet diner 2018

ELLECOM – Het op 29 januari gehouden benefiet voor stichting Sari was een succes. Voor de vijfde keer organiseerde stichting SARI een benefietdiner in de Peerdestal in Ellecom. De opbrengst is dit jaar bijna 5000 euro. De afgelopen jaren haalde de stichting, die zich inzet voor de ontwikkeling van kansarme kinderen in India, al vele duizenden euro’s op. Dit geld is besteed aan de bouw van een aantal scholen voor deze kinderen. Dit jaar gaan de opbrengsten van het diner naar de bouw van een praktijklokaal op de technische school in Madurai, in het zuiden van India.

Lees meer>>

Benefiet diner 2017

Wat hebben we weer genoten tijdens het SARI Benefiet Diner op 23 januari 2017!

Diner

Klik hier voor meer informatie.

Prachtige opbrengst benefietdiner SARI : bijna € 6.000!

Omdat WildeGanzen ons project inmiddels heeft goedgekeurd en een bijdrage geeft van 50% op het door ons ingezamelde bedrag betekent dit resultaat een grote stap op weg naar de realisatie van dit project en zullen de vereiste nieuwe lokalen en toiletten voor de school voor speciaal onderwijs er zeker komen!

Siragu School wordt steeds mooier!

Er wordt super hard gewerkt aan de Siragu montessorischool in Avadi. En wat ziet het er alweer strak en schoon uit!

renovatieDe vloeren in de klaslokalen zijn gerepareerd en waar nodig vervangen.

renovatieDe stoepen zijn aangeheeld en de toiletten … die zien er ook weer fris en hygiënisch uit. Belangrijke renovaties voor de school: zo kunnen zij hun sanitaire licentie behouden!

Onder meer dankzij de vele sponsors van Stichting SARI kan deze school z’n deuren openhouden voor al die Indiase kinderen die anders op straat komen te staan.