Benefiet diner 2016

SARI Benefiet Diner groot succes

Meer dan € 5.000 voor de bouw van een school voor de opleiding tot verpleegster voor kansarme meisjes van het platteland in zuid India, omgeving Madurai.

ELLECOM – Maandagavond 25 januari 2016 was er in restaurant de Peerdestal in Ellecom een benefietdiner met als doel het opzetten van een verpleegstersopleiding voor kansarme Indiase meisjes.

Al enkele jaren organiseert Stichting Sari (Support Achtergestelde kinderen Regio India) een benefietdiner. Mede door deze avonden krijgt zij geld om haar projecten in India op te zetten.

Op maandag 25 januari 2016 organiseerde stichting SARI weer zo’n Benefiet Diner in de Peerdestal in Ellecom. Wat een gezellig en geslaagde avond weer! En wat een opbrengst: meer dan €5.000! Op de avond zelf en ook nog een groot bedrag aan spontane en toegezegde giften naar aanleiding van de informatie die verspreid is mbt tot deze avond en het doel van de opbrengst, nl het bouwen van een verpleegsters school voor kansarme meisjes uit de plattelandsdorpen rondom de stad Madurai in zuid India.

Om deze avond weer mogelijk te maken, en 100% van de opbrengst ten goede te laten komen aan het project, stelt het restaurant ruimte en personeel – geheel belangeloos – ter beschikking. Een deel van de zaak is dan omgetoverd in een klein stukje India.

Er is Indiaas eten, dat kosteloos is bereid en geleverd met personeel door het Indiase restaurant, Kohinoor of India uit Arnhem. Daarnaast was er muziek en dans, allemaal authentiek Indiaas.

Een rad van fortuin was ook aanwezig, de prijzen hiervoor zijn beschikbaar gesteld door allerlei bedrijven en particulieren. Een stand waar Indiase sieraden werden verkocht was er ook.

Deze avond waren er 100 personen aanwezig. Zij werden allen ontvangen in “de”Peerdestal” met een drankje. Voor een ieder was er een plaats aan één van de vele tafels gereserveerd. Nadat iedereen binnen was en zijn of haar plaats had ingenomen, was er de opening door de voorzitter van de stichting.

Aansluitend was er een presentatie van het werk van de stichting SARI door oprichter Gerard Helmink. Hij vertelde nog iets over de voorgaande projecten en uiteraard over het project, waar de opbrengst van deze avond voor bedoeld was. Helmink legde ook uit dat er nergens iets aan de strijkstok blijft hangen, een ieder doet zijn of haar werk belangeloos. Zelfs de werkbezoeken aan India betalen de bestuursleden uit eigen zak!

Er is overigens een goede samenwerking met de “Wilde Ganzen”. Zij draagt een deel van de projectkosten bij, op voorwaarde dat Sari een onderbouwd plan bij haar aanlevert.

De opbrengst van dit Benefiet Diner komt geheel ten goede aan de bouw van een verpleegstersschool voor kansarme plattelands meisjes in zuid India. Met de opbrengst van het Benefiet Diner, aangevuld met een bijdrage van Stichting Wilde Ganzen, kan Stichting SARI dit project realiseren

Na dit gehoord te hebben, kreeg de chef-kok, van restaurant de Kohinoor of India– gelegenheid zijn kookkunsten aan te prijzen. Er was uitleg over de gerechten en hun smaken.

B16-02B16-01

Tafel voor tafel werd om de beurt uitgenodigd langs het buffet te gaan. Ondertussen was er live muziek van de indiase band uit Arnhem AOBT, zij speelden op authentieke indiase muziekinstrumenten.

B16-03B16-04

Wat later was er een optreden van S3, dochters van de leider van Indiase band. Al hun namen beginnen met de letter S. Zij waren gestoken in Indiase kleding deden enkele dansen. Dit stond niet op het programma, maar de meiden hadden er bij hun ouders op aangedrongen niet zonder hen naar Ellecom af te reizen en min of meer afgedwongen dat zij mochten dansen.

B16-05

Tijdens de tweede ronde van het buffet, en toen een ieder weer aan tafel zat, was er een optreden van een professionele danseres. Zij had met bekende Indiase artiesten samengewerkt, en geeft les in Indiase dansen. Na haar optreden werd het Rad van Fortuin aan geslingerd door Gerard Helmink, en één van zijn zoons overhandigde de vele prijzen die werden uitgedeeld. De voorzitter hield samen met zijn dochter de stand van zaken bij en beiden zagen er op toe dat alles ordentelijk verliep.

B16-07B16-06

Nadat het dessert aan tafel was uitgeserveerd en opgegeten, sprak de voorzitter nog een dankwoord. Hij maakte bekend dat de opbrengst van deze avond meer dan €5000 bedroeg – en samen met alle gerelateerde giften wel tot €12.000 kan oplopen. Inmiddels hebben we officieel de goedkeuring van dit project door Wilde Ganzen ontvangen. Dit betekent dat Wilde Ganzen een bijdrage van 50% van ons ingezamelde bedrag toevoegt. Voor dit project is dat 50% van de door ons ingezamelde €12.000, zijnde €6.000. Daarmee gaat er in totaal 18.000 euro naar dit project en kan de bouw van de verpleegstersschool gerealiseerd worden!

Iedereen zeer hartelijk bedankt die heeft bijgedragen aan dit succes!

sari        B16-08