Benefiet diner 2020

Toiletten en keuken voor school kinderen met beperking in India

Voor de zevende keer organiseert stichting SARI een benefietdiner in de Peerdestal in Ellecom. De afgelopen jaren haalde de stichting, die zich inzet voor de ontwikkeling van kansarme kinderen in India, al vele duizenden euro’s op. Dit geld is vooral besteed aan de bouw van een aantal scholen voor deze kinderen. Dit jaar gaat de opbrengst van het diner naar de bouw van een keuken en toiletten op een school voor kinderen met een beperking in Mugaiyur in Zuid-India. Op deze school zitten 60 kinderen. Voor de bouw is 29.000 euro nodig. Het diner vindt plaats op 27 januari. Opgeven kan via stichtingsari@gmail.com. Deelname kost 35 euro.

nieuwe keuken en toiletten

Stichting Sari werkt dit jaar samen met St. Peter Paul Educational and Cultural Trust (SPECT), een geregistreerde NGO die in 1991 is ontstaan. Het doel is van SPECT is om een rechtvaardige sociale orde mogelijk te maken waar er gelijkheid en een waardig en zelfrespectvol leven is voor vrouwen en kinderen met een beperking. Lees hier meer over het project.

Vorig jaar ging de opbrengst van het diner naar de aanschaf van een schoolbus voor de Siragu Montessori School, waarmee kansarme kinderen (vooral meisjes) kunnen worden opgehaald om naar school te gaan. Deze bus is inmiddels afgeleverd en wordt dagelijks gebruikt.

Het diner vindt plaats op maandagavond 27 januari 2020. Opgeven kan via stichtingsari@gmail.com.

Met het jaarlijkse benefitdiner heeft SARI al diverse projecten ondersteund of geïnitieerd. In 2013 hielp SARI bij het bouwen van een technische school voor jongens die na de lagere school thuis werden gehouden. De lokale stichting VTRC heeft inmiddels veel van deze jongens en hun ouders overgehaald om toch verder onderwijs te volgen en een vak te leren. Op deze technische school (Krupa) voltooien nu elk jaar meer dan 50 jongens een opleiding als automonteur of elektricien. Drie jaar geleden heeft SARI een school gebouwd voor de opleiding tot verpleegster/dokters assistente voor meisjes die ook hun opleiding na de lagere school niet vervolgden. Momenteel gaan daar ook jaarlijks al meer dan 90 meisjes naar toe.

Reserveren:     via stichtingsari@gmail.com of 0622415328

Donaties zijn altijd welkom: NL28 ABNA 0484390120