Benefiet diner 2018

Wij aan tafel, zij van schoolverlater naar vakman!

ELLECOM – Het op 29 januari gehouden benefiet voor stichting Sari was een succes. Voor de vijfde keer organiseerde stichting SARI een benefietdiner in de Peerdestal in Ellecom. De opbrengst is dit jaar bijna 5000 euro. De afgelopen jaren haalde de stichting, die zich inzet voor de ontwikkeling van kansarme kinderen in India, al vele duizenden euro’s op. Dit geld is besteed aan de bouw van een aantal scholen voor deze kinderen. Dit jaar gaan de opbrengsten van het diner naar de bouw van een praktijklokaal op de technische school in Madurai, in het zuiden van India.

Benefietdiner2018

Volgens organisator Gerard Helmink is het “bijzonder dat twee restaurants zo goed samenwerken. Zo goed dat het ene restaurant haar locatie beschikbaar stelt en het andere de catering. We zijn zowel de Peerdestal als Kohinoor dan ook dankbaar, net als alle andere lokale sponsoren.”

De avond bestond niet alleen uit een diner, maar werd extra sfeervol door het optreden van authentiek Indiaas bandje. Tijdens het draaien aan het Rad van Avontuur wonnen diverse mensen prijzen beschikbaar gesteld door de lokale middenstand.

Twee jaar geleden heeft SARI een school gebouwd voor de opleiding tot verpleegster/dokters assistente voor meisjes die ook hun opleiding na de lagere school niet vervolgden. Momenteel gaan daar ook jaarlijks al meer dan 50 meisjes naar toe.

De technische school (Kura) wordt nu uitgebreid met opleidingen tot lasser en airco monteur, momenteel veel gevraagde beroepen in de regio. Er is hiervoor wel een extra praktijklokaal nodig. Stichting SARI faciliteert dit. Hiervoor is in totaal €24.000 nodig en SARI werft daarvan zelf €16.000 en vraagt aan Wilde Ganzen dit project te ondersteunen met een toeslag van €8.000.

(bron:  rheden.nieuws.nl, foto: Peter de Waard)

Lees hier meer over het project.

Donaties zijn altijd welkom: NL28 ABNA 0484390120