Krupa technische school – Madurai

SARI gaat een praktijklokaal helpen bouwen op de Krupa technische school!

In 2007 is de stichting SARI (Tamil voor OK!) opgericht. Het doel van de stichting is het bevorderen van de ontwikkeling van kansarme kinderen in de regio India door het verzamelen van gelden die worden gebruikt door lokale organisaties. Op dit moment loopt er een project in de buurt van de stad Madurai in zuid India.

Krupa Technische school
Krupa Technische school

Daar wil de stichting SARI de bouw van een praktijklokaal op een technische school ondersteunen. Deze school is opgericht voor kansarme jongeren die na de lagere school stoppen met hun opleiding. Ze moeten dan vaak gaan werken om een aanvulling te verdienen op het schamele familie-inkomen.

Leerlingen in theorie lokaal
Leerlingen in theorie lokaal

Deze kinderen zijn vaak de eersten in hun familie die naar school gaan. Hun ouders zijn vaak analfabeet en verdienen de kost als dagloner. Hiermee verdienen ze een paar Euro per dag. Dit is amper genoeg om te overleven, laat staan om hun kinderen naar school te laten gaan. Dit is de belangrijkste doelgroep van de lokale stichting VTRC en hiermee wil men de armoede cyclus doorbreken die van generatie op generatie voort duurt.

Achtergrond.

Paulus en Rosy Samuel uit Madurai, India zijn de oprichters van de lokale stichting VTRC (Vocational Training and Rehabilitation Center) in Madurai, zuid India. Deze stichting geeft steun aan de zwakken in de samenleving, zoals AIDS patiënten, HIV geïnfecteerden en weeskinderen. Daarnaast zijn veel van hun activiteiten gericht op onderwijs voor kansarme kinderen.

Zo runnen zij de Peniël lagere school voor kinderen uit arme gezinnen uit de dorpen op het platteland rondom Madurai. Op deze school krijgen zo’n 800 leerlingen les. Dit zijn meestal kinderen uit gezinnen die als eerste van hun familie naar school gaan.

Praktijklokalen Autotechniek en Elektricien
Praktijklokalen Autotechniek en Elektricien

Een paar jaar geleden heeft SARI geholpen bij het bouwen van een technische school voor jongens die na de lagere school thuis werden gehouden. VTRC heeft diverse van deze jongens en hun ouders  overgehaald om toch verder onderwijs te volgen en een vak te leren. Op deze technische school Krupa voltooien nu elk jaar meer dan 50 jongens een opleiding als automonteur of elektricien. Nog voor dat ze helemaal klaar zijn hebben ze allemaal al een baan en staan er voor de toekomst een stuk beter voor dan een armoedig bestaan als ongeschoolde dagloner.

Peniel verpleegstersopleiding
Peniel verpleegstersopleiding

Twee jaar geleden heeft SARI een school helpen bouwen voor de opleiding tot verpleegster/ doktersassistente voor meisjes die ook hun opleiding na de lagere school niet vervolgden. Momenteel gaan daar ook jaarlijks al meer dan 50 meisjes naar toe.

Praktijklokaal
Praktijklokaal

De technische school wordt nu uitgebreid met opleidingen tot lasser en airco monteur, momenteel veel gevraagde beroepen. Er moet een praktijk lokaal gebouwd worden voor deze 2 nieuwe opleidingsrichtingen.

Stichting SARI gaat dit faciliteren. Hiervoor is in totaal  €24.000 nodig en SARI gaat daarvan zelf €16.000 werven en aan Wilde Ganzen vragen om dit project te ondersteunen met  een toeslag van €8.000.

Het SARI Benefiet Diner van 29 januari 2018 stond in het teken van dit project en hierbij is een groot deel van het benodigde geld ingezameld! Lees meer>>